dinsdag, 23. oktober 2007 - 10:01

Luna en Snuffie huisdieren van het jaar 2007

Hilversum

Tijdens een kleurrijke finale-uitzending van de 'Verkiezing Huisdier van het Jaar' bij RTL4 in het programma De Beestenbus zijn de 'Huisdieren van het Jaar 2007' bekend gemaakt. Uit de bonte stoet finalisten, van cavia tot papagaai, zijn uiteindelijk dwerg hangoorkonijn Snuffie uit Laren (Gld) en hond Luna uit Den Haag tot winnaars gekozen.

Tijdens een spetterende finale, met een bonte stoet aan finalisten had de deskundige jury bestaande uit TV-dierenarts Lydia Pool, Zoop-acteur Patrick Martens en wetenschappelijk adviseur van de Stichting Met dieren meer mens dr. Nienke Endenburg, een moeilijke taak.

"Alle finalisten hebben laten zien dat ze een bijzondere relatie met hun dier hebben, maar deze twee sprongen er uit. Marlous is 9 jaar en laat zien dat je als jonge eigenaar prima verantwoordelijk kunt zijn voor een dier. Gudrun en Luna bezoeken vrijwillig scholen om kinderen goed te leren omgaan met honden", aldus juryvoorzitter Nienke Endenburg. De winnaars zijn bekroond met een bronzen kunstwerk, de Stichting Met dieren meer mens Award. Daarnaast ontvangen de winnaars een jaar lang gratis diervoeding en een abonnement naar een dierentuin. De winnaars zijn erg trots op om een jaar lang de titel 'Huisdier van het Jaar 2007' te mogen dragen.

De Verkiezing Huisdier van het Jaar wordt dit jaar voor de achtste keer georganiseerd door de Stichting Met dieren meer mens om de relatie tussen mens en dier onder de aandacht te brengen. Het hebben van huisdieren heeft een, wetenschappelijk aangetoond, positief effect op het leven en welzijn van mensen, maar het hebben van huisdieren is natuurlijk ook gewoon heel erg leuk!
Categorie:
Tag(s):