maandag, 8. oktober 2007 - 15:59

LUX zendt voor het eerst debat uit via internet

Nijmegen

Het uitverkochte debat woensdagavond in LUX met de bekende Canadese activiste en bestsellerauteur Naomi Klein wordt live uitgezonden via internet. Het Nijmeegse arthouse en cultuurpodium heeft daartoe besloten na het bezoekersrecord in september met gemiddeld 145 bezoekers per programma; ook de drie debatten in de eerste week van oktober zijn uitverkocht.

Piet-Hein Peeters, hoofd van de debatafdeling van LUX: “We hebben steeds vaker onvoldoende capaciteit om tegemoet te komen aan de belangstelling. Een gedeeltelijke oplossing voor dit luxeprobleem is een live video-player op de nieuwe website. We zijn benieuwd naar de resultaten van dit experiment.�

Bij gebleken succes wil de debatorganisatie in de toekomst vaker programma's uitzenden; de video's zijn overigens ook na de live uitzending nog terug te zien. Het programma 'Global in debat met Naomi Klein' is woensdagavond 10 oktober om 20.00 uur te zien op www.lux-nijmegen.nl/debat.

De Canadees-Amerikaanse journaliste Naomi Klein staat bekend als grondlegger van de anti-globaliseringsbeweging met haar boek ‘No Logo’. Naar aanleiding van haar nieuwe boek 'The Shockdoctrine' gaat zij in debat over de opkomst van het rampkapitalisme en stelt ze de mythe van de wereldwijde vrije markt aan de kaak.
Provincie:
Tag(s):