dinsdag, 18. december 2007 - 10:41

Maar 20 Alfa 147 Ducatie Corses verkrijgbaar in Nederland

Houten

Tijdens de Bologna Motor Show presenteert Alfa Romeo de nieuwe Alfa 147 Ducati Corse aan het publiek. De Alfa 147 Ducati Corse - een exclusieve serie die in gelimiteerde oplage geproduceerd zal worden – is het resultaat van de succesvolle samenwerking van Alfa Romeo met het sportieve motorenmerk Ducati.

Speciaal voor de Nederlandse markt wordt de Alfa 147 Ducati Corse uitgerust met een 2.0-liter Twin Spark benzinemotor met 150 pk. De motor is goed voor een acceleratie van 0 – 100 km/u in 9,3 seconden en een topsnelheid van 208 km/u. De Alfa 147 Ducati Corse is bovendien uitgerust met Selespeed, een vanaf het stuurwiel bedienbare sequentiële versnellingsbak met automatische koppeling.

Het bijzondere karakter van de Alfa 147 Ducati Corse wordt benadrukt door een aantal specifieke uiterlijke kenmerken. Zo is de auto uitsluitend leverbaar in de carrosseriekleur Nero Vesuvio (zwart metallic). Verder is de Alfa 147 Ducati Corse uitgerust met 18 inch lichtmetalen velgen met een rode rand – een knipoog naar de wereld van de wegmotoren. De carrosserie is verlaagd en voorzien van sportieve striping en Ducati Corse-logo’s.

Andere verwijzingen naar het sportieve karakter van de Alfa 147 Ducati Corse bevinden zich in het interieur van de auto: de speciaal ontworpen stoelen met zwarte stoffen bekleding en rode stiksels, het Ducati Corse-logo in de hoofdsteunen en een zwart dashboard met rood instrumentarium, eveneens voorzien van het Ducati Corse-logo. Het sportieve zwart-rode contrast is bovendien terug te vinden in het stuurwiel, de versnellingspook en de handrembehuizing.

De Alfa 147 Ducati Corse is exclusief. Dit komt tot uitdrukking in de luxe standaarduitrusting van de auto: bi-zone automatische climate control, cruise control, VDC (Vehicle Dynamic Control), elektrisch bedienbare ramen, stereosysteem met radio-/cd-speler, voorzien van vier speakers en twee tweeters en stuurwielbediening.

De Alfa 147 Ducati Corse wordt in een gelimiteerde oplage van in totaal 1.098 exemplaren geproduceerd. Het aantal refereert aan de cilinderinhoud van de meest recente superbike van Ducati, de SBK 1098. In Nederland worden twintig exemplaren verkrijgbaar, uitsluitend via de website van online merkdealer directauto.nl. De Alfa 147 Ducati Corse is de eerste auto die in Nederland exclusief via internet verkrijgbaar is, dankzij een samenwerking tussen Alfa Romeo Nederland en directauto.nl. De eerste Alfa’s 147 Ducati Corse worden omstreeks februari in Nederland verwacht. Het is nu al mogelijk om via directauto.nl in te schrijven op deze bijzonder exclusieve Alfa 147.
Categorie:
Tag(s):