donderdag, 20. september 2007 - 22:54

Maasland-ziekenhuis start Mannenkliniek

Sittard-Geleen

Voor mannen van 45+ die verontrust zijn door beginnende plasklachten, erectieproblemen of klachten van hormoontekort met vitaliteitsverlies, kunnen vanaf 6 oktober terecht bij de Mannenkliniek Limburg. Deze is gehuisvest in het Maaslandziekenhuis.

Na verwijzing door de huisarts vindt op zaterdag een eenmalig consult plaats bij de urologen van het Maaslandziekenhuis. De zorg valt onder de reguliere ziekenhuiszorg en wordt vergoed door de zorgverzekeraar.

"De ouder wordende man die zich zorgen maakt over voornoemde kwalen, waarbij vaak op de achtergrond ook angst voor prostaatkanker een rol speelt, gaat in eerste instantie naar de huisarts. Maar omdat voor de vandaag de dag goed geïnformeerde patiënten vroegtijdige signalering van afwijkingen belangrijk is, kan de huisarts voor een �''one stop consult�'' doorverwijzen naar de Mannenkliniek Limburg. Na dit eenmalig consult wordt patiënt weer terugverwezen naar de huisarts. Zijn er afwijkingen geconstateerd die specialistische behandeling noodzakelijk maken, dan ontvangt de patiënt de gebruikelijke urologische zorg in het Maaslandziekenhuis," antwoordt Bosshardt, werkzaam als uroloog in het Maaslandziekenhuis en initiator van de Mannenkliniek Limburg.

Een door de huisarts verwezen patiënt kan zich telefonisch aanmelden bij de Mannenkliniek Limburg of eventueel via de polikliniek urologie van het Maaslandziekenhuis. Voordat de afspraak plaatsvindt, wordt patiënt geïnformeerd over wat hem te wachten staat. Ook laat hij bloedonderzoek doen, vult vragenlijsten in en retourneert deze. Tijdens de afspraak zijn deze gegevens al verwerkt en volgt een bespreking van de klachten en er wordt lichamelijk en urologisch onderzoek gedaan. Deze onderzoeken zijn niet onaangenaam of belastend. Vervolgens worden de uitkomsten met de patiënt besproken.
Provincie:
Tag(s):