woensdag, 12. september 2007 - 10:31

Maastricht milieubewust tijdens 'Week van de Vooruitgang'

Maastricht

Ook dit jaar doet Maastricht mee aan de Week van Vooruitgang, het landelijke initiatief dat van 16 tot en met 22 september aandacht vraagt voor duurzame mobiliteit. In deze week organiseert de Gemeente Maastricht een drietal activiteiten waarmee ze Maastrichtenaren wil laten stilstaan bij de keuze voor hun vervoermiddel.

Zo is op 15 en 16 september het busvervoer in heel Maastricht voor iedereen gratis. De gemeente wil Maastrichtenaren die met de bus reizen op deze wijze belonen voor hun keuze voor deze meer milieuvriendelijke manier van reizen.

De Hertogsingel zal op de Europese autovrije zondag (16 september) voorzien zijn van gras. De Hertogsingel is een van de drukste en meest vervuilde straten van Maastricht. De gemeente geeft daarom een signaal af door op de Europese autovrije zondag deze straat tussen het Emmaplein en Calvariestraat voor één dag af te sluiten en er gras neer te leggen. De Hertogsingel is die dag een oase van schone lucht en beschikbaar voor spelende kinderen en picknickende gezinnen. Er is gezorgd voor een groene grasmat, picknicktafels, badmintonveldjes, kooivoetbal, skateramps en speeltoestellen en fietsjes voor kinderen. Ook zal de energiezuinige auto van burgemeester Gerd Leers op de Hertogsingel te zien zijn.
Provincie:
Tag(s):