woensdag, 26. september 2007 - 12:23

Maeslantkering sluit voor 10e keer

Voor de 10e keer zal Rijkswaterstaat zaterdag 29 september de Maeslantkering, aan de Nieuwe Waterweg, volledig sluiten voor een zogenaamde functioneringssluiting. Deze functioneringssluiting is bedoeld om eventuele technische of organisatorische problemen aan het licht te brengen, zodat deze nog voor het stormseizoen kunnen worden verholpen.

Het verwachte sluitmoment is rond 16.00 uur. Zondagochtend 30 september gaat de kering rond 08.00 uur weer open. De sluiting is toegankelijk voor publiek en er worden enkele duizenden bezoekers verwacht.

De Hartelkering en de Maeslantkering vormen samen de Europoortkering die ongeveer 1 miljoen mensen in Rotterdam, Dordrecht en de steden daar omheen beschermt tegen stormvloeden van de Noordzee.

Het verwachte sluitmoment is rond 16.00 uur. Dit tijdstip is onder voorbehoud omdat het onder invloed van natuurlijke omstandigheden nog kan wijzigen. Een computersysteem berekent continu de verwachte waterstanden en aan de hand daarvan beslist de computer wanneer de Maeslantkering dichtgaat. Tegelijk met de sluiting van de Maeslantkering zal ook de Hartelkering bij Spijkenisse het Hartelkanaal afsluiten.

Het Keringhuis, Publiekscentrum Water in Zuid-Holland, is tijdens de functioneringssluiting van 11.00 uur tot 19.00 uur geopend. In het Keringhuis verstrekken Rijkswaterstaat, de provincie Zuid-Holland en het hoogheemraadschap van Delfland informatie over waterbeheer en de Maeslantkering. De toegang tot het informatiecentrum is gratis.
Provincie:
Tag(s):