zondag, 19. augustus 2007 - 17:22

Magistrale lob Swerts bezorgt Vitesse overwinning

Vitesse heeft haar openingswedstrijd in de Eredivisie tegen Sparta Rotterdam met dezelfde cijfers weten te winnen als het afgelopen seizoen. In Rotterdam werd met 2-1 gezegevierd.

De zege van Vitesse kwam echter wel moeizaam tot stand. De ploeg van trainer Aad de Mos begon niet goed aan het duel tegen Sparta. De Kasteelbewoners waren dan ook in het begin de betere partij.

Dit leidde in de twintigste minuut tot de openingstreffer van Charles Dissels. De van FC Volendam overgekomen aanvaller wist doelman Velthuizen te verschalken.

Vitesse kwam gaandeweg de wedstrijd beter in haar spel. De gelijkmaker viel echter pas na de rust. Na het inbrengen van Gommans en Swerts voor Benson en Kaya nam de ploeg van De Mos het initiatief. Aanvoerder Remco van der Schaaf maakte de 1-1, maar de mooiste treffer van de middag kwam op naam van Gill Swerts. De Belg, die na een ernstige blessure aan zijn kruisband zijn rentree maakte bij Vitesse, lobde de bal schitterend over doelman Varkevisser.

Sparta-trainer Gert Aandewiel probeerde het tij nog te keren door het inbrengen van Roberts, maar de Rotterdammers wisten de stand in de resterende minuten niet meer om te buigen.