dinsdag, 30. oktober 2007 - 18:43

Make a Difference Day (MADD) en Natuurwerkdag

Bergen op Zoom

Onder de noemer Make A Difference Day (MADD) doen vrijdag 2 en zaterdag 3 november tienduizenden Nederlanders vrijwilligerswerk. In de Gemeente Bergen op Zoom doen verschillende organisaties en verenigingen mee aan dit jaarlijks terugkerende, landelijke evenement.
De sector Maatschappelijke Dienstverlening van de gemeente maakt van haar teambuildingsdag een MADD-dag. Zo’n 120 ambtenaren steken vrijdag hun handen uit de mouwen bij maatschappelijke instellingen en verenigingen die actief zijn in de zorg.

Op initiatief van wethouder Maarten van Eekelen verrichten ook het college van B en W en een afvaardiging van de gemeenteraad vrijwilligerswerk. Burgemeester Han Polman begeleidt het G-team van voetbalvereniging MOC’17, wethouder Van Eekelen begeleidt een pupillenelftal van de Lepelstraatse Boys, wethouder Arnold Hagenaars gaat naar Dosko, wethouder Adriënne Veraart bezoekt watersportvereniging De Schelde en wethouder Sander Siebelink Fort de Roovere.

Zaterdag 3 november is het immers ook Natuurwerkdag. Oud en jong helpen actief mee bij het onderhoud van onder meer knotbomen, heideterreinen en poelen. In 2006 was de landelijke Natuurwerkdag een groot succes. Maar liefst 12.000 vrijwilligers gingen toen aan de slag op driehonderd locaties, verspreid over heel Nederland.

De Lions Club Bergen op Zoom en diverse scoutinggroepen gaan aan de slag in de omliggende bossen van Fort de Roovere. Zij steken die dag de handen uit de mouwen om de Ster van Eggers, een verlaten en overwoekerde buitenschans, weer zichtbaar te maken. De Lions hebben hier al eerder werkzaamheden verricht. Wethouder Siebelink houdt om 14.30 uur een woordje voor de vrijwilligers en de scoutinggroepen.
Stichting IVN/Groene Zoom is deze dag actief in het natuurgebied ‘Markiezaat’ in Bergen op Zoom. De oude houtsingels daar zijn dringend toe aan onderhoud om veroudering en verwildering te voorkomen.
Provincie:
Tag(s):