maandag, 27. augustus 2007 - 19:17

Makkelijk, leuk en hip: betalen met je mobiel

Rotterdam

Payter start maandag officieel met een grootschalige test voor betalen met je mobiele telefoon. In Rotterdam kunnen honderden mensen nu het gemak ervaren van mobiel betalen in meer dan 30 winkels. De dagelijkse boodschappen, en straks ook bioscoopkaarten en parkeergeld, gaan ze zonder portemonnee betalen.

Dit is mogelijk door het gebruik van Near Field Communication (NFC). De proef, in samenwerking met onder meer Equens en Intersolve, duurt zes maanden. Payter heeft de intentie om binnen afzienbare tijd ook in de rest van Nederland betalen met de mobiele telefoon mogelijk te maken.

Payter staat voor gemakkelijk betalen met je mobiele telefoon. Opwaarderen en je saldo bekijken gaat via de mobiele telefoon of persoonlijke Payter-pagina. Ook is het mogelijk om altijd de laatste tien transacties in te zien.

Doordat Payter gebruik maakt van ‘General Packet Radio Service’ (GPRS) kan je je saldo altijd opwaarderen, ongeacht waar je op dat moment bent. Het is daardoor niet nodig naar een vast opwaardeerpunt te gaan. Ook kan je via de Payter-website door middel van iDEAL je saldo opwaarderen.

Omdat het succes van mobiel betalen wordt bepaald door het gemak dat mensen er werkelijk van ondervinden, is het belangrijk dat het systeem in veel winkels gebruikt kan worden. Payter is met veel winkels relaties aangegaan waardoor er bij de start nu al meer dan 30 winkels meedoen.

Partijen als Albert Heijn en Bart Smit maar ook horecagelegenheden en modeketens als WE en Cool Cat nemen deel aan de test. Dit maakt dat je ook daadwerkelijk een brood, een krant of drogisterijartikelen kunt afrekenen tijdens een boodschappenrondje of met je mobiele portemonnee lekker kan lunchen.
Categorie:
Tag(s):