donderdag, 16. augustus 2007 - 12:38

Man aangehouden na klemrijden bestuurster

Nijmegen

Drie politieagenten in burger waren er woensdagmiddag getuige van dat een man op de Weijbroekweg met zijn auto een andere auto klemreed. Vervolgens vernielde deze man een ruit van die andere auto en uitte bedreigingen naar de bestuurster. De agenten gingen er meteen op af en hielden de dader, een 32-jarige Nijmegenaar, ter plekke aan.

Eén van de agenten zag beide auto's vanuit de richting Kerkenbos komen en vervolgens op de splitsing rechtsaf slaan de Weijbroekweg op richting de Ypenbroekweg. Toen zag hij dat de 32-jarige Nijmegenaar de vrouw klemreed door zijn auto schuin op de rechterrijbaan vlak voor haar auto tot stilstand te brengen. Door dit snijden vond een aanrijding plaats. De man stapte uit en sloeg meerdere keren krachtig tegen het portierraam waar de vrouw zat.

Terwijl de agent die kant op snelde ging door de klappen de ruit uiteindelijk kapot. De politieagent hoorde de 32-jarige diverse bedreigingen roepen naar de vrouw. Hierop hield hij hem aan en werd daarbij geassisteerd door twee andere agenten die ook vlakbij waren.

De 32-jarige Nijmegenaar bleek dermate gewond aan zijn hand dat de agenten medische zorg hebben ingeroepen. Eerst kwam een motorambulance ter plaatse en later een ambulance. Inmiddels waren meer politie-eenheden naar de Weijbroekweg gekomen onder meer om de ontstane verkeerssituatie ter plekke in goede banen te leiden. Bovendien rook de verdachte naar alcohol waarop de agenten een blaastest bij hem wilden afnemen. Dit weigerde hij. De Nijmegenaar is vervolgens geboeid per ambulance naar het UMC St. Radboud overgebracht.

Na behandeling en nog een keer uitleg wat de ademanalyse inhield werkte de 32-jarige uiteindelijk toch mee aan de alcoholtest. De man bleek inderdaad onder invloed maar de uitslag bleef net onder de wettelijk strafbare limiet van 220 ug/l.

De vrouw, een 36-jarige inwoonster van de gemeente Grave, heeft aangifte gedaan van vernieling en bedreiging. De verdachte bleek een bekende van de vrouw. De twee auto's moesten door een takel worden afgesleept.
Provincie:
Tag(s):