zondag, 17. juni 2007 - 18:23

Man aangehouden na mishandeling en achtervolging

Deventer

Op vrijdag 15 juni om ongeveer 15:40 uur klopte een 18-jarige man uit Deventer op de deur van het bureau Deventer Noord/Diepenveen. De man was buiten adem en zijn t-shirt was gescheurd. De man gaf aan dat hij werd achterna gezeten door een auto. De man gaf aan dat hij ook door een andere man mishandeld was. De man fietste rondom 15.30 uur over de Zwolseweg met een aantal vrienden.

Zij fietsten met z'n drieën naast elkaar. De 18-jarige man fietste aan de buitenkant. Op een gegeven moment kwam hen een auto achterop bestuurd door een vrouw. De auto kwam naast hen rijden en daarbij kwamen de fietser en de auto tegen elkaar aan. De auto stopte en een jongen en een man stapten uit de auto.

De 18-jarige man zag dat de twee jongemannen op hem af kwamen gerend en zette het daarop op een fietsen. Ook de auto, bestuurd door een vrouw zette de achtervolging in. De man fietste over het trottoir door naar het politiebureau waarna hij de Zuselerstraat in reed. Hier moest de man stoppen omdat het trottoir op hield. De man die eerst lopend de 18-jarige Deventenaar achterna zat, had ondertussen met de vrouw van plaats gewisseld en zat achter het stuur en kwam uit de auto.

De bestuurder, een 20-jarige Deventenaar, sloeg de 18-jarige man meerdere malen in het gezicht. De 18-jarige Deventenaar wist op een gegeven moment weg te komen en rende naar het politiebureau. Later bleek dat de 20-jarige Deventenaar even daarvoor ook een aanrijding te hebben veroorzaakt waarbij hij een geparkeerde auto had geraakt en dat hij was doorgereden na de aanrijding zonder zijn identiteit bekend te maken.

De 20-jarige man uit Deventer kon op basis van het kenteken van de auto dezelfde middag nog worden aangehouden. In eerste instantie werd ook de 44-jarige vrouw uit Deventer die in de auto had gereden aangehouden maar omdat zij ten tijde van de aanrijding niet achter het stuur zat, werd zij weer op vrije voeten gesteld.
Provincie:
Tag(s):