zondag, 18. november 2007 - 17:58

Man bedreigt agenten met riotgun

Roosendaal

Een 49-jarige Roosendaler heeft zaterdagnacht op de Christiaan Huijgenstraat voor veel consternatie gezorgd. Hij reed met zijn auto in op een stilstaande auto met vier inzittenden en bedreigde de politie. De verdachte heeft al langer problemen in de buurt, die de aandacht hebben van de politie.

De verdachte zou vannacht vanuit zijn auto op de Christiaan Huijgenstraat obscene gebaren gemaakt hebben naar een buurtbewoonster. Familieleden van deze vrouw waren vervolgens naar de straat toegekomen en hadden hun auto voor die van de verdachte geparkeerd. Zij wilden de verdachte op zijn gedrag aanspreken.

De 49-jarige Roosendaler reed echter met zijn auto tegen die andere auto aan die daardoor met zijn inzittenden circa 30 meter naar achteren geduwd werd en in een plantsoen met flink wat schade tot stilstand kwam. Een van de inzittenden raakte gewond toen hij uit wilde stappen en met één been op straat kwam. Hij liep een geschaafde knie, een geschaafde vinger en een kapotte broek op. De auto met daarin de 49-jarige Roosendaler ging er vandoor.

Ter plaatse was de buurt inmiddels uitgelopen, waarbij mensen dreigden het heft in eigen handen te nemen. Even later werd bekend dat de verdachte met zijn auto op de kruising van de Leemstraat / Zwaanhoefstraat vast stond in de berm, de bestuurder zat voortdurend gas te geven wat de indruk gaf dat hij op de groep wilde inrijden. De bestuurder had een kledingstuk over zijn arm. De agenten die rekening hielden met een wapen, sommeerden de bestuurder om uit de auto te komen. Vervolgens stopte de man zijn hand in zijn jas waarbij hij dreigde te schieten met een riotgun. Uiteindelijk kon de man dankzij koelbloedig optreden van de agenten omstreeks 00.15 uur worden aangehouden. Hij is in verzekering gesteld. Er is geen wapen in de auto gevonden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.
Provincie:
Tag(s):