donderdag, 26. juli 2007 - 12:18

Man bedreigt andere man met vuurwapen om relationele kwestie

Zwolle

In een woning aan de Anjelierstraat zijn woensdagmiddag 25 juli een 19-jarige man uit Wolvega en een 17-jarig meisje uit Zwolle aangehouden. De man is aangehouden op verdenking van o.a. bedreiging met een vuurwapen op dinsdagavond 24 juli. Een 19-jarige man uit Zwolle was op die bewuste dinsdagavond op bezoek bij een vriendin aan de Assendorperstraat, toen de verdachte binnenkwam en zich zonder enige aanleiding dreigend opstelde tegenover de man.

Hoewel de man de verdachte niet kende, kon hij uit diens woorden opmaken dat e.e.a. ging om een ex-vriendin van hem die klaarblijkelijk ook een bekende was van de verdachte. De verdachte bedreigde de man vervolgens met een vuurwapen dat hij tegen zijn hoofd zette. Ook dwong hij het slachtoffer om zijn mobiele telefoon af te staan.

Uiteindelijk wist het slachtoffer de woning uit te vluchten. Na de aangifte heeft de politie de verdachte buiten heterdaad aan kunnen houden in de woning van zijn vriendin, het 17-jarige meisje, waar het vermoedelijk allemaal om ging. Bij de aanhouding van de man verstopte het meisje iets achter de kussens van de bank. Dit bleek de afgenomen telefoon van het slachtoffer te zijn. Hierop is ook zij aangehouden. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld en er is een nader onderzoek ingesteld.
Provincie:
Tag(s):