woensdag, 17. oktober 2007 - 23:53

Man die Duitse agent beschoot gearresteerd

Roermond

De man die ervan wordt verdacht dinsdagmiddag geschoten te hebben op een Duitse politieagent net over de grens in Karken, is woensdagavond in Roermond gearresteerd. De man werd even voor 22:00 uur aangehouden in een woning aan de Willem Bayerstraat. Uit tactisch rechercheonderzoek was komen vast te staan dat de verdachte, een 27-jarige man uit Kerkrade, zich in die betreffende woning moest bevinden. Dit heeft de politie bekend gemaakt.

De snelle aanhouding kwam tot stand dankzij goede samenwerking tussen de politiekorpsen Limburg-Noord, Limburg-Zuid en de Duitse politie. Rechercheurs van Limburg-Zuid waren al enige tijd met een onderzoek tegen de man bezig, omdat hij ervan wordt verdacht enkele weken geleden een gewapende overval in Heerlen te hebben gepleegd. Ook was de man onlangs niet teruggekomen van zijn weekendverlof. Hij zat een gevangenisstraf uit voor een aantal gewelddadige overvallen.

De Duitse en nederlandse politie waren sinds dinsdagmiddag naar de man op zoek, nadat hij bij een routinecontrole net over de grens bij Karken een Duitse agent in zijn hand schoot. De man vluchtte daarop het bosgebeid in. Hierop werden ruim 100 agenten ingezet in de klopjacht op de man. Dit had dinsdagavond echter nog geen resultaat opgeleverd.
Provincie:
Tag(s):