dinsdag, 25. december 2007 - 20:10

Man ernstig gewond na auto te water

Lettele

Op dinsdag 25 december, eerste kerstdag, omstreeks 11.40 uur, raakte een 44-jarige man uit Zeist ernstig gewond bij een verkeersongeval. De man reed samen met zijn 50-jarige vrouw en hun 13-jarige dochter over de Spanjaardsdijk, toen hij plotseling opzij stuurde en met zijn auto in het water belandde.

Zijn vrouw en dochter konden op eigen kracht uit het voertuig komen en belden voor hulp aan bij een woning. Op dat moment wist men niet of de man ook uit het voertuig was. De bewoners van het huis, een politiemedewerkster en haar man, gingen daarop te water op zoek naar de man. Ook twee te hulp geroepen agenten en een passant gingen te water. De man bleek niet meer in de auto te zitten.

Daarop werden een helikopter van de KLPD en een speurhond ingezet. Na een zoektocht van enkele uren werd de man gewond in een bosperceel aangetroffen. Met de traumahelikopter werd hij overgebracht naar een ziekenhuis in Zwolle.

Op dat moment werden zijn vrouw en dochter opgevangen in het politiebureau. De situatie van de man is stabiel, maar zorgwekkend. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht.
Provincie:
Tag(s):