woensdag, 24. oktober 2007 - 10:33

Man krijgt twintig jaar voor moord op vriendin

Arnhem

De 23-jarige man die op 23 mei 2006 in Arnhem-Zuid een 19-jarige vrouw heeft vastgebonden, overgoten met spiritus en in brand heeft gestoken, waardoor de vrouw is overleden, is wegens moord door de rechtbank Arnhem veroordeeld tot twintig jaar gevangenisstraf.

De verdachte heeft altijd ontkend dat hij betrokken is geweest bij de dood van de vrouw. Kort na de brand was de verdachte in het bezit van spullen uit de woning van de vrouw, waaronder haar bankpas, waarmee hij op de dag van het delict ook geld heeft opgenomen.

Omdat er geen rechtstreeks bewijs was dat de man tijdens de brand in de woning van de vrouw is geweest, heeft het openbaar ministerie onder meer de inzet bevolen van een politie-informant. Deze informant is als “pseudo-verdachte� in het politiebureau in contact gekomen met de man. De man vertelde aan deze informant op welke plaats in het huis de brand was ontstaan en waarmee de brand was veroorzaakt. Deze specifieke informatie was door de politie niet eerder prijs gegeven en wordt door de rechtbank aangemerkt als informatie die alleen de dader kon weten.
Provincie:
Tag(s):