donderdag, 21. juni 2007 - 15:35

Man krijgt zes jaar cel voor doden vrouw

Sliedrecht

De rechtbank heeft een 38-jarige verdachte veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 jaar en TBS met dwangverpleging wegens doodslag op zijn 36-jarige vrouw met wie hij in scheiding lag.

De man fietste op de bewuste dag naar de woning van de vrouw om te praten over de echtscheiding. Volgens de man zei hij tegen het slachtoffer dat hij “liever gisteren dan vandaag� wilde scheiden, waarop zijn echtgenote boos werd en zei dat zij nergens aan zou meewerken en vluchtte de tuin in.

De man werd zo boos dat hij achter zijn echtgenote de tuin in rende en in de loop twee messen pakte. Hierna trok hij het slachtoffer van de schutting af, waarover zij wilde vluchten, en stak meermalen op haar in.

Dat verdachte een paar weken eerder op het gemeentehuis heeft gezegd dat hij zijn echtgenote zou “afmaken� als zij niet zou meewerken aan het ingeschreven blijven staan op het adres van de echtelijke woning en dat hij daar wel “een paar jaar� voor over had, leidt in dit verband niet tot een andere slotsom dan doodslagLees artikel Blik op Nieuws
Provincie:
Tag(s):