maandag, 18. juni 2007 - 11:58

Man neergeschoten en ernstig gewond

Apeldoorn

Een 19-jarige inwoner uit Utrecht is zondag 17 juni rond 03.48 uur ernstig gewond geraakt. Hij werd vermoedelijk in de Korte Nieuwstraat geraakt door een kogel. Hij heeft na het incident nog een korte afstand afgelegd en is ter hoogte van de kruising Nieuwstraat-Mariastraat in elkaar gezakt.

De man is opgenomen in het ziekenhuis en is inmiddels buiten levensgevaar. De politie is bezig met een grootschalig onderzoek.

Direct na het incident is de omgeving van de Korte Nieuwstraat afgezet. Diverse getuigen zijn gehoord. De Korte Nieuwstraat ligt vlak bij het uitgaansgebied en er waren op het moment van het incident veel mensen op straat.

In de vroege ochtend heeft het Team Forensische Opsporing een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld. Ook de ME is ingeschakeld om nauwkeurig te zoeken naar eventuele sporen in een brede kring rond het incident. Ook is een uitgebreid buurtonderzoek ingesteld. Dit onderzoek heeft enkele uren geduurd, rond 11.00 uur werd het gebied weer vrijgegeven.

Over de dader of daders en hun signalement is op dit moment nog onvoldoende zekerheid. Dat wordt op dit moment vastgesteld aan de hand van de getuigenverklaringen, het buurtonderzoek en eventueel de verklaring van het slachtoffer. Wel is duidelijk dat er in ieder geval sprake is van betrokkenheid van een nog onbekende man met een donkere huidskleur.
Provincie:
Tag(s):