maandag, 7. mei 2007 - 12:55

Man neergeschoten na vechtpartij

Amsterdam

In de nacht van zondag 6 mei op maandag 7 mei 2007 rond drie uur werd nabij de Kruislaan een 26-jarige man aangetroffen die een schotwond had in zijn onderlichaam. Het slachtoffer is door ambulancepersoneel gestabiliseerd en naar een ziekenhuis overgebracht. Zijn toestand wordt omschreven als stabiel. De recherche van Bureau Opsporing district Oost heeft de zaak in onderzoek.

Politie en ambulance stelden in de omgeving van de Radioweg een onderzoek in na een 1-1-2 melding over een schietpartij. Op de kruising nabij de Kruislaan werd het slachtoffer met een 25-jarige vriend aangetroffen. Uit de eerste onderzoeksresultaten blijkt dat zich enkele honderden meters verderop in een park een vechtpartij heeft voorgedaan. De politie trof er onder andere bloedsporen en munitie aan.

Omdat de verklaringen niet klopten, er onduidelijk was wat zich heeft afgespeeld en hoeveel mensen er bij de vechtpartij betrokken waren werden het slachtoffer en de andere man gearresteerd wegens betrokkenheid bij een schietincident. De recherche sluit niet uit dat er mogelijk nog meer slachtoffers zijn. De Forensisch Technische Recherche heeft uitgebreid sporenonderzoek verricht.
Provincie:
Tag(s):