dinsdag, 14. augustus 2007 - 15:18

Man op strand filmt stiekem topless vrouwen

Zandvoort

De politie heeft onlangs een 54-jarige man uit Woerden aangehouden wegens aanranding. De man bleek op het strand stiekem opnamen met een videocamera te maken van meisjes en vrouwen die op het strand aan het zonnen waren en slechts gekleed waren in een bikinibroekje.

Badgasten meldden aan de politie dat de man zich verdacht gedroeg. Toen de politiemensen hem aanspraken bleek al snel dat de man vanuit een rugzak met een videocamera vrouwen op het strand aan het filmen was.

De man is aangehouden en naar het bureau gebracht. Daar zijn de opnamen bekeken. Er bleken inderdaad opnamen gemaakt te zijn van een aantal vrouwen, waarbij ingezoomd werd op borsten en schaamstreek. Politiemensen zijn teruggegaan naar het strand en hebben vier vrouwen die gefilmd waren de beelden terug laten zien. Zij schrokken bij het zien van de beelden. Zij wisten niet dat ze gefilmd waren.

De verdachte is in verzekering gesteld. Zijn camera en de gemaakte films zijn inbeslaggenomen. Ook is er een onderzoek in zijn woning ingesteld waarbij meer materiaal in beslag is genomen. Het onderzoek naar dit materiaal loopt nog. De verdachte is inmiddels uit zijn voorarrest ontslagen, maar zal worden vervolgd voor feitelijke aanranding der eerbaarheid.

In een eerdere uitspraak heeft de rechter aangegeven dat het niet vereist is dat er sprake moet zijn van fysieke aanraking of interactie met een slachtoffer. Het stiekem filmen van vrouwen die liggen te zonnen op het strand wordt door de politie Zandvoort niet getolereerd. Bij meldingen zal dan ook direct worden opgetreden tegen de verdachten.
Provincie:
Tag(s):