zondag, 9. september 2007 - 10:33

Man overleden na aanval met handbijl op station CS Roosendaal

Roosendaal

Gisteravond is in een wachtruimte op perron 3 / 4 van het Station in Roosendaal een 22-jarige jongeman met een handbijl aangevallen en daardoor zwaar gewond geraakt. Hij overleed diezelfde avond omstreeks 21.30 uur in een Tilburgs ziekenhuis aan zijn verwondingen. De politie heeft op het Station een vermoedelijk 41-jarige man als verdachte aangehouden.

De politie kreeg rond 19.30 uur een melding van het incident. Het slachtoffer werd in een wachtruimte op het station aangevallen. Een man liep de ruimte binnen en sloeg met een handbijl in op het slachtoffer. Kort na het incident werd alarm geslagen.

Er kwam direct een ambulance van de GGD ter plaatse. Zij kregen assistentie van de brandweer en personeel van de traumaheli. Om de hulpverleners alle ruimte te geven werd een deel van het station circa 45 minuten afgesloten. Nadat het slachtoffer was gestabiliseerd werd hij omstreeks 20.35 uur met een speciale brancard over de spoorrails naar de overzijde perron 1 /2 gedragen en vervolgens naar de traumaheli gebracht die aan de voorzijde van het station was geland. Het slachtoffer werd hierna in de heli naar het St.Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg gevlogen.

Om 21.30 uur werd bekend dat het slachtoffer aan de gevolgen van zijn verwondingen was overleden. De politie beschikt over de vermoedelijke identiteit van het slachtoffer maar kan deze nog niet vrijgeven. Ook de precieze gegevens van de verdachte zijn nog niet bekend. Het gaat vermoedelijk om een 41-jarige man. Hij is ingesloten.

Medewerkers van de technische recherche zijn in de wachtruimte met een uitgebreid sporenonderzoek bezig. De districtsrecherche Bergen op Zoom is in samenwerking met de dienst Spoorwegpolitie van het Korps Landelijke Politiediensten een onderzoek gestart en onder meer bezig met het verhoren van getuigen. Het is nog niet duidelijk of er een relatie is tussen dader en slachtoffer.
Provincie:
Tag(s):