dinsdag, 14. augustus 2007 - 10:59

Man rijdt met gestolen taxi in sloot

Hardinxveld-Giessendam

Een 40-jarige man uit Arnhem heeft zondagavond 12 augustus een taxi gestolen vanaf een benzinestation langs de A15 ter hoogte van Hardinxveld-Giessendam (in de richting van Nijmegen). Vervolgens ging de man er met hoge snelheid vandoor en crashte op de A2 bij de afrit Waardenburg.

Daar vloog de bestuurder met de taxi uit de bocht en belandde aan de overkant van een sloot. De politie hield hem aan en sloot hem in.

De taxichauffeur had de man in Rotterdam in de taxi in laten stappen. Er werd een prijs afgesproken voor een rit naar Arnhem. Onderweg stopte de taxichauffeur bij het tankstation langs de A15. Op het moment dat de man ging afrekenen, zag de verdachte kans achter het stuur te stappen en ervandoor te gaan. De politie werd ingeschakeld die de achtervolging inzette.

De snelheid waarmee de verdachte reed, was echter zo hoog (ongeveer 200 km per uur) dat de politie hem uit het oog verloor. Zoekend in de omgeving van de A2 trof de politie het voertuig aan de overkant van de sloot aan. De verdachte is na onderzoek in het ziekenhuis aangehouden en ingesloten. De taxichauffeur heeft aangifte gedaan. Zijn taxi is zwaar beschadigd.
Provincie:
Tag(s):