donderdag, 21. juni 2007 - 16:11

Man rijdt zonder rijbewijs naar rijexamen

Ridderkerk

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft proces-verbaal opgemaakt tegen een 23-jarige inwoner van Barendrecht die met 146 kilometer per uur op weg was naar zijn rijexamen. De man reed donderdag 21 juni 2007 op de rijksweg A16 ter hoogte van Ridderkerk en haalde ook nog eens twee keer rechts in. Voor het rijden zonder rijbewijs is uiteraard ook proces-verbaal opgemaakt.

De opvallende rijstijl van de bestuurder van de snelle Golf GTI bleef niet onopgemerkt voor de medewerkers van de Verkeerspolitie Breda. Tijdens zijn staandehouding verklaarde hij dat hij haast had omdat hij om 14.50 uur praktijkexamen voor het rijbewijs B moest doen. De auto had hij geleend om op het rijexamen te komen.

De bestuurder verklaarde dat hij op de parallelrijbaan de Volvo van de Verkeerspolitie wel had zien rijden maar was in de veronderstelling dat deze niet meer bij hem zou komen. Zijn rij-instructeur, die even later ter plaatse kwam, toonde het theoriecertificaat en de oproep voor het examen en nam zijn pupil verder mee naar het examencentrum. Of de man is geslaagd is nog niet bekend.
Provincie:
Tag(s):