dinsdag, 26. juni 2007 - 15:43

Man schopt hond door de lucht

Maastricht

De politie heeft maandag een 46-jarige man en een even oude vrouw uit Maastricht aangehouden, op verdenking van het mishandelen van een hond.

De politie kreeg omstreeks 10.00 uur een melding dat een groepje junks in het centrum van Maastricht een hond mishandelden door het dier te schoppen. Agenten troffen het groepje met een hond aan op de Capucijnenstraat en hielden de man en de vrouw aan. De vrouw verklaarde dat zij de hond een weekje in haar bezit had. De man verklaarde dat de hond een harde hand nodig had en een consequente opvoeding kreeg. Beiden verklaarden dat zij de hond niet hadden mishandeld.

Onder andere uit de beelden van bewakingscamera’s bleek het tegendeel. Op de beelden is te zien dat de man de hond tweemaal schopt, waarbij de hond enkele meters door de lucht vliegt en daarna weer met een harde ruk aan de lijn wordt teruggetrokken. Omdat bleek dat de vrouw geen aandeel in de mishandeling had, werd zij meteen weer in vrijheid gesteld. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Het stel deed afstand van de hond.
Provincie:
Tag(s):