maandag, 23. april 2007 - 12:09

Man slaat deuk in ambulanceauto

Alphen aan den Rijn

De politie heeft zaterdag 21 april een 26 jarige automobilist uit Alphen aangehouden na een conflict met een ambulancechauffeur. De Alphenaar had volgens de chauffeur rond 17.15 uur op de kruising Burgemeester Bruins Slotsingel/Zonneweg een vrouw in een invalidenwagen vermoedelijk geïntimideerd toen zij overstak.

De automobilist stond met zijn auto te wachten voor de verkeerslichten toen de vrouw voor zijn auto overstak. De bestuurder gaf steeds gas en riep naar de vrouw. De chauffeur van de ambulance stoorde zich aan het gedrag van de bestuurder en claxonneerde.

Hierop stapten de automobilist en een bijrijder uit de auto. Een van hen probeerde de deur van de ambulance te openen, echter deze was op het slot gedaan. De ambulancechauffeur wist weg te rijden waarop één van de mannen een deuk in de ambulancewagen sloeg. De politie hield de mannen korte tijd later op de Steekterweg aan. Volgens de Alphenaar was hij door de ambulancewagen geraakt aan een schouder toen de chauffeur om zijn auto moest rijden en een draai moest maken.
Provincie:
Tag(s):