maandag, 18. juni 2007 - 17:07

Man steelt politieauto KLPD

Hoogmade

Maandagmiddag omstreeks 13.45 uur is een man op de A4 bij Hoogmade in een politie-auto gestapt en daarmee weggereden. Na 100 meter reed de man zich vast op de afzetting bij een gecompliceerd ongeval, waarbij een vrachtwagen en een gedetineerdenbusje waren betrokken. Dat ongeval, waarbij de ravage groot was, gebeurde al eerder die ochtend.

De amokmaker moest door agenten met pepperspray tot de orde worden geroepen, voordat hij uit de KLPD-surveillanceauto kon worden getrokken en aangehouden. Bij de aanhouding raakte een agent van de regio-politie Hollands-Midden licht gewond, doordat hij op de motorkap van de auto terechtkwam.

De amokmaker was even daarvoor met zijn auto in de file terechtgekomen, volgens getuigen vertoonde hij al vreemd weggedrag. Daarna reed hij zich vast in de berm. Hij stapte uit zijn auto, en liep naar de surveillanceauto die op de rijbaan met zwaailichten aan stond opgesteld, stapte in en reed weg. Na 100 meter kon hij bij de afzetting al worden klemgezet door een behulpzame vrachtwagenchauffeur, uit de auto worden gehaald, onder controle worden gebracht en worden aangehouden. De man is overgebracht naar een politiebureau. Zijn identiteit is nog onbekend. Er raakte verder niemand gewond, ook de politieauto raakte niet beschadigd.
Provincie:
Tag(s):