woensdag, 4. april 2007 - 23:51

Man United mag blijven hopen na kleine nederlaag

Manchester United heeft nog steeds een goede uitgangspositie om de halve finale van de Champions League te bereiken. De ploeg van Edwin van der Sar verloor met 2-1 van AS Roma, maar speelde bijna een uur lang met tien man.

Paul Scholes kreeg in de 34ste minuut zijn tweede gele kaart nadat hij Francesco Totti licht toucheerde. De thuisploeg had voor het oog van 75.000 toeschouwers een overwicht, maar wist dat aanvankelijk niet in doelpunten uit te drukken. Van der Sar stopte schoten van Totti en Rodrigo Taddei, maar was kansloos toen een inzet van Taddei vlak voor rust van richting werd veranderd door Wes Brown.

In de tweede helft zocht Manchester United wat meer het avontuur en dat leidde na een kwartier tot de gelijkmaker. Cristiano Ronaldo stuurde twee tegenstanders het bos in, vond Ole Gunnar Solksjaer die op zijn beurt Wayne Rooney bediende. De aanvaller nam aan op de borst en schoot zijn eerste Champions League-goal sinds oktober 2004 binnen. Daarmee kreeg trainer Alex Ferguson het uitdoelpunt dat hij zo vurig wenste.

Lang konden de Engelsen niet genieten van de voorsprong. Mirko Vucinic zette na 66 minuten de 2-1 op het bord nadat hij vier minuten eerder als invaller in het veld was gekomen. Hij benutte de rebound van een schot van Taddei dat door Van der Sar ongelukkig voor zijn voeten werd gebokst.

In het slot ging AS Roma nog op zoek naar de 3-1, maar die viel niet meer. Aanstaande dinsdag heeft Manchester United aan een 1-0 zege genoeg om zich te plaatsen voor de halve finale.

De Engelse supporters drukten een negatief stempel op het duel. In de eerste helft brachten zij vernielingen aan in hun vak, waarna de Romeinse politie zich genoodzaakt voelde het vak te betreden.