dinsdag, 23. oktober 2007 - 17:26

Man veroordeeld voor ingewanden-moord

‘s-Gravenhage

Het Gerechtshof ‘s-Gravenhage heeft dinsdag in hoger beroep voor doodslag twaalf jaar gevangenisstraf opgelegd aan een 44-jarige man. De man heeft in juni 2005 in hun gezamenlijke woning in Den Haag zijn vriendin om het leven heeft gebracht door haar in haar lichaam te verminken. Hij bracht zijn arm in de anus en vagina van de vrouw, die hoogstwaarschijnlijk bewusteloos was door medicijngebruik en haalde weefsel uit haar lichaam. Zij is door verbloeding en weefselschade overleden.

De man heeft toegegeven dat hij dit gedaan heeft, maar heeft niet uitgelegd wat er precies is gebeurd of wat de reden was voor zijn handelingen. Hij verklaarde in een black-out te hebben gehandeld maar het hof vond dit niet aannemelijk. Ook verwierp het hof zijn verweer dat hij dacht dat het slachtoffer al dood was of dat hij dit mocht aannemen. Het Openbaar Ministerie had in hoger beroep zestien jaar geëist, voor moord. De rechtbank had eerder, voor doodslag, dertien jaar gevangenisstraf opgelegd.

Het hof heeft bij het opleggen van de straf naast het onpeilbare leed voor de nabestaanden van de vrouw, die 35 jaar was en moeder van drie kinderen, het gruwelijke en vernederende van deze daad laten meespelen.
Provincie:
Tag(s):