vrijdag, 14. september 2007 - 8:00

Man verzon ontvoering om niet te hoeven werken

Wadenoijen

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft woensdag een onderzoek ingesteld naar een gemelde ontvoering door een 19-jarige inwoner van Wadenoijen. De melding bleek vals. Hij voelde zich niet lekker en durfde zich niet ziek te melden bij zijn baas.

Rond 08.40 uur kwam er bij de meldkamer een Driebergen een melding binnen van zijn werkgever dat de medewerker had gebeld dat hij niet kon werken omdat hij net zou zijn ontvoerd. De jongeman was door een man met een bivakmuts op in zijn eigen auto ontvoerd. Op een tankstation langs de A27 ter hoogte van De Bilt was de ontvoerder overgestapt in een klein blauw autotootje en weggereden.

Het slachtoffer is door de recherche van de Verkeerspolitie van het KLPD gehoord en samen hebben zij de route afgereden die de ontvoerder had opgelegd. Uit een aantal vragen kreeg de rechercheur het gevoel dat er iets niet klopte aan het verhaal. Na enig aandringen kwam de aap uit de mouw: Hij had zich ’s morgens niet lekker gevoeld. Onderweg naar zijn werk was hij erg slaperig, maar hij durfde zich niet ziek te melden bij zijn baas. Hij meldde in plaats hiervan het verzonnen verhaal.

Betrokkene is thuisgebracht en mocht aan zijn moeder zelf de leugen opbiechten. Zijn hele familie was ernstig verontrust. De biecht werd hem daarom niet in dank afgenomen. De reactie van zijn baas is niet bekend.
Provincie:
Tag(s):