woensdag, 1. augustus 2007 - 16:19

Mannen achtervolgen jongen met draaiende kettingzaag

Groesbeek

Een 16-jarige jongen uit Groesbeek is dinsdagavond bedreigd en achtervolgd door twee plaatsgenoten met een draaiende kettingzaag. Eerder die avond werd de jongen al bedreigd door het tweetal met een hamer. De twee mannen van 31 en 36 jaar zijn door de politie aangehouden.

De 16-jarige jongen stond met ongeveer twintig personen op de Ambachtsweg in Groesbeek. Hij verklaarde dat rond half negen een auto met twee inzittenden met behoorlijke snelheid kwam aanrijden. De jongeren moesten wegspringen om een aanrijding te voorkomen.

De auto reed vervolgens op de 16-jarige jongen af en schampte hierbij zijn schouder. De jongen verklaarde dat hij daarop de bestuurder iets nariep. De auto stopte waarop de bestuurder uitstapte en een hamer uit zijn auto. Hij rende met deze hamer op de groep af, waarop iedereen wegrende. De jongeren verstopten zich en toen de kust veilig was gingen zij weer terug.

Even later kwam dezelfde auto weer terug. Beide inzittenden stapten ditmaal uit. De 16-jarige werd dreigend toegesproken. De bestuurder had nog steeds de hamer in zijn hand. De jongen hoorde ineens het geluid van een draaiende kettingzaag. De bijrijder bleek deze in zijn handen te hebben.

De twee mannen wilden de jongen insluiten en renden hem achterna. De 16-jarige kon ontsnappen, maar even later werd hij weer door het tweetal achtervolgd. De jongen rende weer weg, waarna de mannen de achtervolging staakten. De jongen ging vervolgens naar het politiebureau om aangifte te doen.

De politie heeft even later de twee mannen, een 31-jarige en 36-jarige man uit Groesbeek, aangehouden voor bedreiging. Ze zijn beide ingesloten voor verhoor. De politie onderzoekt de zaak op dit moment verder. De 16-jarige jongen deed aangifte van poging tot doodslag, poging tot zware mishandeling en bedreiging.
Provincie:
Tag(s):