vrijdag, 14. september 2007 - 15:45

Mannen zijn 'big spenders' op vakantie

Amsterdam

De vakantie is ten einde. Tijd om de financiële balans op te maken: wat heeft de vakantie dit jaar gekost? Een ruime meerderheid van de Nederlanders (57 procent) blijkt meer geld uit te geven tijdens de vakantie dan vooraf gepland. Bij ruim een derde (34 procent) leidt dit tot flinke irritaties.

Om deze reden slaat 19 procent van de Nederlanders, en dan met name de wat oudere mensen (45 tot 65 jaar, 24 procent), het liefst een jaartje vakantie over. Het zijn vooral de etentjes, uitstapjes en het winkelen die in de ogen van Nederlanders te veel geld opslokken tijdens hun vakantie. Dit blijkt uit onafhankelijk onderzoek van InterBank onder 515 Nederlanders.

Dit jaar is 10 procent meer geld aan vakanties besteed dan twee jaar geleden. Vooral mannen zijn de 'big spenders'. Zij hebben dit jaar 376 euro meer aan vakanties besteed dan vrouwen (1.820 euro tegen 1.444 euro).

Relatief veel mannen (42 procent tegen 30 procent van de vrouwen) geven meer geld uit aan hun vakantie dan het bedrag dat ze aan vakantiegeld ontvangen. Hoewel veel Nederlanders meer besteden aan hun vakantie dan voorzien, zijn vooral ouderen van mening dat ze niet te veel geld uitgeven op vakantie (54 procent).

Top drie 'veroorzakers' overschrijding vakantiebudget:
1. eten en drinken (13 procent)
2. op activiteiten, excursies en uitstapjes (11 procent)
3. winkelen (10 procent)

Blauw Research heeft het onderzoek uitgevoerd onder 515 Nederlanders in de leeftijd van 18 tot 65 jaar. De onderzoeksgegevens uit dit persbericht zijn terug te vinden door op deze link te klikken.
Categorie:
Tag(s):