vrijdag, 20. juli 2007 - 11:33

Marechaussee niet gecharmeerd van 'bomgrappen'

Schiphol

In een bericht in een landelijk ochtendblad liet een woordvoerder van de Marechaussee vrijdag 20 juli weten dat de dienst de afgelopen weken veel reizigers heeft opgepakt die grappen maakten over een meegenomen wapen of een bom. In drie weken tijd waren het er vijf volgens de woordvoerder.

Het zou gaan om passagiers die bij het inchecken, de veiligheidscontrole of zelfs in het vliegtuig een geintje willen uithalen. De gevolgen zijn echter wel degelijk serieus. De marechaussee is verplicht in zo'n geval in te grijpen en de grapjas aan te houden. Hij krijgt een boete die kan oplopen tot zeshonderd euro. Bovendien weigeren luchtvaartmaatschappijen altijd om de passagier mee te nemen, waardoor hij zijn vlucht mist.

Als de koffers van de reiziger al aan boord van het vliegtuig zijn, wordt het toestel bovendien ontruimd en onderzocht door explosievenhonden. In zo'n geval proberen luchtvaartmaatschappijen vaak de schade van de vertraging te verhalen op de lolbroek.

Volgens de woordvoerder van de marechaussee komt het enkele tientallen keren per jaar voor dat mensen dit soort grappen maken
Provincie:
Tag(s):