vrijdag, 2. november 2007 - 15:56

Marechaussee pakt mensen-smokkelaars

Hoek van Holland

Bij controles van de Koninklijke Marechaussee werd deze week in Hoek van Holland een busje aangehouden met elf illegale Aziaten. Op dezelfde dag werd bij de grensovergang met Duitsland een auto onderschept. Onder de Bulgaarse inzittenden bevond zich een 13-jarig meisje dat moest gaan werken in de prostitutie.

De marechaussee stuitte op het busje met illegalen bij een zogeheten uitreiscontrole van reizigers die de boot naar Engeland willen nemen. In het voertuig zaten acht Chinezen, twee Irakezen en een man uit Bangladesh. Geen van hen beschikte over een geldig paspoort. De 26-jarige Nederlandse chauffeur uit Gorinchem is opgepakt op verdenking van mensensmokkel. De illegalen zitten in vreemdelingenbewaring.

Tijdens een zogeheten mobiel toezicht vreemdelingen, onderschepte de marechaussee op de A12 de auto met de Bulgaren en het 13-jarige meisje dat zwanger bleek. Ze wordt opgevangen door Jeugdzorg. De bestuurder van de auto is aangehouden op verdenking van mensenhandel. De andere passagiers
Provincie:
Tag(s):