woensdag, 19. september 2007 - 11:52

Marechaussee rolt drugsbende op

Schiphol

In een onderzoek naar de invoer van verdovende middelen via de luchthaven Schiphol heeft de Koninklijke Marechaussee vier verdachten aangehouden, waaronder één douanier. In hetzelfde onderzoek zijn eerder 9 verdachten aangehouden waaronder nog twee douaniers.

Gedurende het onderzoek heeft de marechaussee in totaal 78 kilo aan cocaïne weten te onderscheppen.

Het twintig personen tellend rechercheteam startte begin dit jaar het onderzoek omdat de Marechaussee informatie had dat douaneambtenaren betrokken waren bij de smokkel van cocaïne. Het betrof drugszendingen vanuit de Dominicaanse Republiek en Peru.

De douaneambtenaren worden ervan verdacht dat zij binnen de criminele organisatie belast waren met voorbereidingshandelingen alsmede het zorgen voor vrije doortocht van de drugskoerier op de Luchthaven Schiphol.

Deze aanhoudingen behoren bij een reeks van aanhoudingen waarbij de marechaussee het misbruik van bevoegdheden van medewerkers op Schiphol wil tegengaan, dit omdat zij een belangrijke schakel kunnen vormen in een drugsorganisatie. Vier van de in totaal dertien verdachten zijn werkzaam op de luchthaven waarvan drie bij de Douane.

De Marechaussee heeft gedurende het onderzoek op acht plaatsen huiszoekingen verricht waarbij een vuurwapen en drie imitatiewapens zijn aangetroffen alsmede een kleine hoeveelheid cocaïne.
De verdachten zijn afkomstig uit Nederland, België en de Dominicaanse Republiek

Financieel rechercheurs van de Marechaussee zijn gestart met een financieel onderzoek bij enkele verdachten. Alle verdachten zitten op dit moment nog vast

Het onderzoek vindt plaats onder leiding van het openbaar Ministerie te Haarlem.
Op 24 september zal de regiezitting plaatsvinden op de rechtbank te Haarlem.
Provincie:
Tag(s):