zondag, 28. oktober 2007 - 15:45

Margaretha Kleine voor COC Zwolle naar Nijmegen

Margaretha Kleine heeft vrijdagavond 26 oktober de voorronde van COC Zwolle voor het landelijk COC Songfestival gewonnen. Dat betekent dat de 35-jarige zangeres uit het Drentse Schoonebeek op 8 december namens COC Zwolle afreist naar Nijmegen.

Daar wordt dit jaar het landelijk COC Songfestival gehouden. Tijdens een spannende voorronde met in totaal zes deelnemers gaven de vak- én de publieksjury Margaretha de meeste punten.

Op het stembiljet prijkte de titel 'Het Vraagteken' als liedje van Margaretha. De zangeres besloot pas anderhalf uur voor de voorronde het nummer 'Travelling without you' te gaan zingen, waarvan zij zelf de tekst en de muziek schreef. Voor Nijmegen wordt 'Het Vraagteken' ook ingestuurd. "Het is altijd maar afwachten wat er in me op komt als ik op het podium sta", zegt de zangeres.

Bezoekers van COC Zwolle kunnen Margaretha nog kennen van haar optreden tijdens het Stratenfestival in augustus. Ze stond eerder ook in het voorprogramma van Daniël Lohues. Haar eerste album met twaalf eigen nummers in het Drents is in de maak. Margaretha werkt daarnaast parttime bij een tankstation.

Dat ze wil uitkomen voor COC Zwolle staat buiten kijf voor Margaretha. "Ik ben hartstikke roze", zegt ze.

COC Zwolle is de regionale vereniging voor integratie van homoseksualiteit. Met een café, voorlichting, discussie en hulp wordt gewerkt aan een samenleving waarin iedereen zichzelf kan zijn. Het werkgebied omvat 23 gemeenten in Drenthe, Overijssel, Flevoland en Gelderland. COC Zwolle is lid van de landelijke organisatie COC Nederland.
Provincie:
Tag(s):