donderdag, 6. september 2007 - 21:10

Marijke van Beek voorgedragen als nieuwe burgemeester

Eemsmond

Donderdag 6 september heeft de gemeenteraad van de gemeente Eemsmond unaniem besloten de 54-jarige PvdA-wethouder Marijke van Beek uit Haaksbergen voor te dragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Eemsmond. De vertrouwenscommissie beschrijft haar als een kundig en krachtig bestuurder en een open en enthousiaste persoonlijkheid. Met Van Beek krijgt de gemeente Eemsmond een ‘dijk van een burgemeester’.

Van Beek is sinds 2002 loco-burgemeester en wethouder in de Twentse gemeente Haaksbergen. Daarvoor vervulde zij diverse bestuurlijke functies en managementfuncties in onder meer de zorgsector. Marijke van Beek is gehuwd en heeft drie kinderen.

Er waren achttien sollicitanten voor de vacature van burgemeester in Eemsmond. De voordracht voor de nieuwe burgemeester wordt zo spoedig mogelijk ter besluitvorming naar minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties gestuurd. Over de datum waarop de nieuwe burgemeester in Eemsmond aan de slag gaat, zullen nog nader afspraken gemaakt worden tussen de gemeente en Van Beek.
Provincie:
Tag(s):