vrijdag, 24. augustus 2007 - 9:14

Mark Aberson benoemt tot directeur WTC Twente

Hengelo

Per 1 september zal Mark Aberson de directeur worden van het WTC Twente. Dit heeft het college van B&W besloten na een uitgebreide sollicitatieprocedure. De voornaamste activiteit is het opstellen van een businessplan dat eind dit jaar afgerond is. Dit heeft de gemeente Hengelo bekendgemaakt.

Businessplan
In 2005 heeft de World Trade Centers Association aan de gemeente Hengelo een licentie verleend voor het opzetten van een WTC Twente in Hengelo. Voor het opzetten van deze WTC is het WTC Twente c.q. de gemeente Hengelo op zoek gegaan naar een directeur/kwartiermaker.

Na een sollicitatieprocedure is besloten om Mark Aberson te benoemen.
Bij het opstellen van het profiel en de selectie is ook de Advisory Board betrokken, de adviesraad van het WTC. Als eerste activiteit zal de directeur een businessplan opstellen, inclusief uitgewerkt jaarplan en een begroting voor 2008.

Daarbij is het van belang om te kijken naar activiteiten die nodig zijn om te komen tot een succesvol WTC. Het businessplan moet voor 1 januari 2008 zijn afgerond en wordt dan aan de gemeenteraad voorgelegd.

Directeur met ruime internationale ervaring
Mark Aberson (50) heeft zo’n 20 jaar ervaring in het internationale bedrijfsleven opgedaan als Export Area Manager en Sales Director Europe bij Grolsch. De ervaring in deze functies op het gebied van marketing, verkoop en financiën vormt volgens verantwoordelijk projectwethouder Hans Kok een goede basis om te komen tot een businessplan.

Sinds een aantal jaar is Mark Aberson directeur van Route to Market. Dit bedrijf wijst Nederlandse ondernemingen de weg naar succesvol zakendoen in het buitenland. Mark Aberson is als bestuurslid van de Twentse Export Sociëteit ook nauw betrokken bij het opzetten van de WTC Twente Business Club. Zijn Twentse netwerk is van belang bij de verdere draagvlakverbreding voor het WTC Twente.


WTC Twente
Een WTC vormt een spil in het net van instellingen en bedrijven die internationale activiteiten willen starten of uitbreiden. Het WTC Twente zal zich voornamelijk richten op de thema’s kennis en technologie. Het verzorgingsgebied omvat Twente, maar ook het Duitse deel van de Euregio, inclusief het gebied Münster, Osnabrück.

In totaal een gebied van 3 miljoen inwoners. Het WTC Twente krijgt een centrale plek in de stationsomgeving van Hengelo die als onderdeel van het project Hart van Zuid grootschalig wordt vernieuwd.
Provincie:
Tag(s):