donderdag, 12. juli 2007 - 17:00

Marktlieden Albert Cuyp profiteren van kortingsregeling

Amsterdam

Vier jaar lang krijgen plaatshouders op de Albert Cuypmarkt korting. De gemeente maakte deze regeling donderdag 12 juli bekend. De korting is bedoeld omdat de plaatshouders last ondervinden van de werkzaamheden vanwege de aanleg van de Noord/Zuidlijn.

Wethouder Lodewijk Asscher van Economische Zaken en Dagelijks Bestuurder Eddy Linthorst van Economische Zaken van het stadsdeel Oud-Zuid hebben de regeling over een korting op de markttarieven voor de Albert Cuypmarkt samen ingevoerd. Daarnaast willen gemeente en stadsdeel meer klanten trekken naar de Albert Cuypmarkt.

Daartoe wordt een korting gegeven van 10% op het markttarief voor de losse plaatsen en voor de vaste plaatsen op dagen dat de markt minder goed bezet is, te weten de maandag, dinsdag en woensdag. De gemeente stelt in totaal een bedrag van € 173.804 beschikbaar voor vier jaar.

Er zijn op de markt 270 plaatsen; 220 vaste plaatsten en ongeveer 70 per dag losse plaatsen. De vaste plaatshouders zijn op grond van de Verordening op de Straathandel al verplicht drie dagen per week te staan.

Dat doen ze meestal op donderdag, vrijdag en zaterdag. Om ervoor te zorgen dat op maandag, dinsdag en woensdag meer marktkramen worden ingenomen, wordt voor die dagen een korting van 10% doorgevoerd op het tarief van de losse plaatsen en op het tarief van de vaste plaatsten. De korting wordt vier jaar verleend, met ingang van dit jaar tot en met 2010.
Provincie:
Tag(s):