donderdag, 25. oktober 2007 - 23:22

Martin Jol stapt op bij Spurs

Donderdagavond, vlak voor het begin van de UEFA Cup-wedstrijd tegen het Spaanse Getafe, hebben Martin Jol en het bestuur van Tottenham Hotspur een akkoord bereikt over een voortijdig vertrek van de manager.

De supporters van Tottenham Hotspur hoorden tijdens de wedstrijd - die Tottenham met 1-2 verloor - van het nieuws en lieten horen achter Jol te staan (tijdens het laatste gedeelte van de wedstrijd zongen de fans voortdurend "stand up for Martin Jol") en probeerden hun ploeg nog naar de overwinning te schreeuwen. Het lukte niet, waardoor Jol met een pijnlijke nederlaag afscheid nam van de Londense club.

Afgelopen zaterdag sprak ELF Voetbal in Londen nog uitgebreid met Jol die toen niet van plan was zijn missie op te geven. Enkele dagen eerder had hij nog uitgebreid gedineerd bij voorzitter Levy thuis en toen werd afgesproken dat Jol in principe het seizoen zou afmaken.

Jols positie veranderde maandagavond toen hij in het uitduel tegen Newcastle United de Bulgaar Berbatov passeerde. De Bulgaar maakte daarop bijzonder veel theater en weigerde in eerste instantie zelfs in te vallen.

Voor Jol - die eerder een zelfde reactie had gekregen van Jermain Defoe, een andere spits - was dit naar alle waarschijnlijkheid het teken dat hij in de kleedkamer niet meer voldoende respect had om zijn functie nara behoren uit te voeren.

De verwachting is dat Clive Allen zondag op de bank zit tijdens het thuisduel tegen Blackburn Rovers.

Volgens de BBC wordt Sevilla coach Juande Ramos komend seizoen de nieuwe manager van Spurs. In augustus al spraken enkele Tottenham-bestuursleden met Ramos, een actie die destijds de positie van Jol eigenlijk al min of meer onmogelijk maakte. Volgens The Times wordt Gustavo Poyet, een voormalige speler van Tottenham en Chelsea, dan de assistant manager.
Categorie:
Tag(s):