vrijdag, 5. oktober 2007 - 20:52

Martiniplaza omgetoverd tot paardenmekka!

Groningen

Zaterdag 13 en zondag 14 oktober wordt in Groningen voor de 1e keer het evenement Paard & Passie gehouden. Paard & Passie is een beurs met demonstraties en een educatieve inslag, dat laatste via clinics die gratis toegankelijk zijn voor de bezoekers. Het evenement is beslist uniek te noemen want een vergelijkbaar iets is er niet in Nederland.

Meer dan 100 standhouders zullen praktisch alle aspecten op paardengebied presenteren, van ruitersportartikelen, kleding, reizen tot verzekeringen, stallen en trailers. Natuurlijk zijn er ook rassenverenigingen waaronder de Appaloosa Club, Het Friesch Paardenstamboek en Nederlands Fell Pony stamboek, die als het even kan ook een paard van hun ras meenemen en natuurlijk geaaid kan worden.

Tijdens het evenement zijn er in een speciaal opgezette bak van 50x25 meter doorlopend demonstraties met als een van de absolute hoogtepunten een demonstratie van Anky van Grunsven op zondag 14 oktober. Speciaal voor Paard & Passie komt zij eerder terug uit Oslo. Na haar optreden zal er ook tijd zijn voor een zogenaamd “meet & greet� met de fans in de stand van de Rabobank die haar optreden sponsort.
Op zaterdag is er een flitsend optreden van The Future Guys, cowboys die in een razendsnelle show hun kunsten laten zien. Verder wordt het programma onder meer gevuld met voltige, carrousel rijden, tuigpaarden van Derk Jan Mekkes, Friese paarden van Sybren Minkema, Stal Laarakkers en een show met koetsen vanaf het jaar 1900. Het volledige programma is op de site van Paard & Passie te vinden.

Een bijzonder onderdeel van de beurs wordt gevormd door hoefsmeden uit heel Nederland en zelfs Zweden en Groot Brittannië. Hoefijzerfabriek Werkman levert niet alleen aan Nederlandse hoefsmeden maar exporteert ook naar zeer veel landen. Het bedrijf viert binnenkort een jubileum en heeft alles uit de kast gehaald om het publiek kennis te laten maken met deze bijzondere beroepsgroep. Werkman heeft de ca. 1000 hoefsmeden in Nederland aan wie zij levert uitgenodigd dus het belooft gezellig te worden.
Provincie:
Tag(s):