donderdag, 14. juni 2007 - 12:03

Massale vechtpartij in discotheek

Amsterdam

In de nacht van woensdag 13 op donderdag 14 juni werden 12 personen, gearresteerd in de leeftijd van 16 tot 23 jaar die betrokken waren bij een massale vechtpartij. De arrestanten, drie vrouwen en negen mannen, zijn ingesloten en in verzekering gesteld. Bij de vechtpartij raakten tenminste zes personen gewond.

In een discotheek ontstond ruzie tussen twee groepen bezoekers. Een Marokkaanse vrouw kreeg ruzie met een Hindoestaanse man waarna van beide groepen iedereen er zich mee ging bemoeien.

Plotseling sloeg de vlam in de pan en ontstond een fikse vechtpartij. Terwijl de portiers en gastheren de handen vol hadden om de vechtersbazen en vrouwen uit de discotheek te zetten bleef de sfeer grimmig. Buiten bleek dat twee personen gewond waren en dringend medische hulp nodig hadden. De inmiddels gealarmeerde politie ontfermde zich over de slachtoffers maar werd belaagd door tientallen feestvierders.

De groep amokmakers was inmiddels uitgegroeid tot meer dan 100 mannen en vrouwen die aanhoudend met elkaar op de vuist gingen en ook de hulpverleners in het nauw brachten. De politie zette twee surveillancehonden in tegen de zeer agressieve groep uitgaanders.

Tijdens een korte charge moest de wapenstok er aan te pas komen om de rust te herstellen. Tenminste vier personen werden door een politiehond gebeten. De 12 verdachten zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging en het niet voldoen aan bevel of vordering.
Provincie:
Tag(s):