dinsdag, 27. november 2007 - 15:12

Maurice de Hond klaagt Nederlandse Staat aan

Amsterdam

Maurice de Hond zal een procedure aanspannen tegen de Nederlandse staat. Dit schrijft de Hond op zijn weblog in een reactie op het Openbaar Ministerie (OM) die dinsdag aangaf de Hond niet te zullen vervolgen voor betrokkenheid bij het kraken van de e-mail van de advocaat van de ‘klusjesman’ uit de Deventer moordzaak.

Uit het onderzoek van justitie is gebleken dat De Hond niet is betrokken bij het hacken van de email van de advocaat. Wel heeft hij een deel van de gehackte informatie uit de mailbox ongevraagd gekregen en vervolgens gepubliceerd op internet. Volgens het OM gaat het hier om een ‘gering feit’.

Ook de andere verdachte, een 46-jarige man uit Overveen, zal niet worden vervolgd voor het kraken van de mailbox van de Deventer advocaat. Hij zal echter wel worden vervolgd voor het hacken van de mailbox van televisiemaker Peter R. de Vries, die van dit misdrijf aangifte heeft gedaan. De 34-jarige hacker zal worden vervolgd voor de inbraak in de mailbox van mr. Vlug.

De Nationale Recherche deed half februari een inval bij de opiniepeiler. Hier werden computers van de Hond in beslag genomen.

De Hond zal wanneer hij niet voldoende genoegdoening krijgt doorgaan tot aan het Europese Hof in Straatsburg.



Recherche doet huiszoeking bij Maurice de Hond
Provincie:
Tag(s):