woensdag, 26. september 2007 - 8:43

MAX Award 2007 voor John Bernard

Hilversum

De tweede MAX Award 2007 is dit jaar toegekend aan oud RTL-weerman John Bernard (1937). Bernard werd bij het grote publiek bekend in 1984 toen hij voor de NOS en later voor RTL 4 ging werken (tot medio 2002).

Oud CDA-politica Hannie van Leeuwen - die vorig jaar de eerste MAX Award uit handen van Jan Peter Balkenende in ontvangst mocht nemen - zal de prijs op maandag 1 oktober in het gebouw van de Eerste Kamer op het Binnenhof uitreiken.

Omroep MAX heeft vorig jaar de MAX Award in het leven geroepen om daarmee een persoon of een organisatie te waarderen, die zich op verdienstelijke wijze heeft ingezet voor het welzijn van ouderen.

Dat de tweede MAX Award is toegekend aan John Bernard is voor directeur en voorzitter van Omroep MAX, Jan Slagter een bewuste keuze: ,,John Bernard maakt zich als ambassadeur zeer verdienstelijk voor het Nationaal Fonds Ouderenhulp. Hij is zeer actief, leest al geruime tijd voor in verzorgingshuizen en spreekt regelmatig radiospots in voor de Stichting.''

Voor John Bernard is het een grote eer. ,,Ik vind het ambassadeurschap een zinvolle bezigheid. Het gaat me niet om het grootse. Ik wil nu alleen nog werk doen dat op een andere manier voldoening geeft. Dat kan zijn een praatje maken, voorlezen of wandelen. Het betekent veel voor hen'', aldus een bescheiden John Bernard.
Categorie:
Tag(s):