donderdag, 22. november 2007 - 13:20

Maxima bij opening 'Jaar van de Sanitatie' in Zaanstad

Zaanstad

De gemeente Zaanstad geeft een donatie aan het goede doel. Dit geld zal gebruikt worden voor het aanleggen en onderhouden van drie waterputten in het zuiden van het Malawi, het Blantyre district. Hiermee zijn 3700 mensen verzekerd van schoon drinkwater. Het bedrag komt uit het budget Malawi van de gemeente, een deel van het rekeningresultaat 2004. Malawi is één van de concentratielanden van Simavi, omdat het één van de armste en minst ontwikkelde landen ter wereld is.

Op 26 november organiseert Simavi een benefietconcert in het Zaantheater in Zaandam, met artiesten als Janine Jansen, Wouter Hamel en Liesbeth List. De opbrengst gaat naar het Hoge Nood Fonds van de hulporganisatie. Dit fonds financiert de aanleg van toiletten en het geven van voorlichting over hygiëne op scholen in Azië en Afrika.

Het concert is tevens de aftrap van het ‘Jaar van de Sanitatie’ in 2008, uitgeroepen door de Verenigde Naties en wordt in het Zaantheater ingeluid door Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje.

Burgemeester Faber zal samen met de Commissaris van de Koningin in Noord Holland en de directeur van Simavi, de Prins van Oranje en prinses Máxima ontvangen.
Provincie:
Tag(s):