vrijdag, 7. september 2007 - 15:52

McLaren slaat terug in tweede training

Het team van McLaren heeft in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Italië gereageerd op de dominantie die Ferrari tentoon spreidde in de eerste oefensessie. Fernando Alonso reed met groot vertoon van macht de snelste tijd, voor teamgenoot Lewis Hamilton. Het verschil tussen de twee was echter acht tienden van een seconde.

Het team van Ferrari was in de tweede training minder prominent aanwezig op het circuit van Monza. Raikkonen stond na een paar rondjes in het begin lange tijd in de pitbox met een hydraulisch probleem. Pas in de laatste tien minuten kon de Fin weer de baan op. Raikkonen reed de achtste tijd, op 1,4 seconde van Alonso.

Ferrari-collega Felipe Massa deed het al niet veel beter met een zesde plek. Bovendien worstelde de Braziliaan de gehele tweede sessie met de Variante Della Roggia. Hij schoot er meermalen van de baan. Massa was niet de enige met problemen. De sessie werd zelfs even stilgelegd voor de stilgevallen Super Aguri-coureur Anthony Davidson.

Net als na de eerste sessie staat er geen auto van Spyker op de laatste plek. Adrian Sutil werd net als vanochtend negentiende, Sakon Yamamoto eindigde met een eenentwintigste plek eveneens op dezelfde plek als in de eerste training. De B-auto heeft er in ieder geval voor gezorgd dat Spyker op gelijke hoogte staat met Scuderia Toro Rosso.
Categorie:
Tag(s):