vrijdag, 28. september 2007 - 11:25

McLaren snelste op de vrijdag

De eerste vrije training was nog een prooi voor Ferrari, maar concurrent McLaren heeft er in de tweede oefensessie op de Fuji Speedway geen gras over laten groeien. De Engelse renstal was het enige team dat onder de 79 seconden nodig had voor een rondje. Lewis Hamilton reed een 1:18.734, gevolgd door teamgenoot Fernando Alonso met een 1:18.948.

Ferrari volgt op gepaste afstand. Felipe Massa verloor ruim zeven tienden van een seconde op Hamilton. De Braziliaan had echter serieuze problemen met bocht vier, want hij schoot daar een paar van de baan. En Kimi Raikkonen eindigde vijfde op een paar tienden van zijn stalgenoot. Tussen het Ferrari-tweetal nestelde Jarno Trulli van thuisrijder Toyota zich.

Net als Massa spinde ook Spyker-coureur Sakon Yamamoto in bocht vier. De Japanner eindigde de sessie echter niet onderaan. Het Nederlandse Spyker staat er met een zestiende en eenentwintigste plaats veel beter voor dan eerder dit jaar. Adrian Sutil reed in de eerste sessie zelfs een knappe negende tijd, maar bleef nu twee tienden van een seconde verwijderd van die tijd.
Categorie:
Tag(s):