vrijdag, 29. juni 2007 - 8:24

Medailles, fly-past en défilé op veteranendag

Den Haag

Vrijdag worden alle Nederlandse veteranen geëerd op Nationale Veteranendag. Op het Malieveld in Den Haag is een publieksmanifestatie en zal het programma officieel geopend worden met een plechtigheid in bijzijn van Prins Willem-Alexander in de Ridderzaal. Als symbool voor de veteranen zal hij een witte anjer op zijn revers dragen.

De prins mag bij uitzondering de anjer dragen omdat dit normaal gesporken alleen voor veteranen is.

Op het Malieveld krijgen zo'n 200 militairen, die recentelijk van een uitzending zijn teruggekeerd, de herinneringsmedaille vredesoperaties worden opgespeld uit handen van Z.K.H. de Prins van Oranje, kinderen en veteranen.

Ruim 5000 veteranen zullen vanmiddag deelnemen aan het défilé. Waarbij de Koninklijke Luchtmacht een fly-past zal uitvoeren met diverse soorten vliegtuigen en helikopters die binnen de Koninklijke Luchtmacht aanwezig zijn. Zes F-16 jachtvliegtuigen, zes Pilatus C-7's, twee Apache AH-64D gevechtshelikopters, drie Cougar's, drie Alouette III, een F-50, een C-130, een KDC-10, een Gulfstream IV, een B-15 Mitchell en Supermarine Spitfire MK.IX, een Beechcraft, drie Havards en 3 Lynx-helikopters van de Koninklijke Marine zullen rond half twee recht over het defileerpunt vliegen.
Provincie:
Tag(s):