vrijdag, 30. november 2007 - 8:42

Meer bussen en haltes voor Waalsprinter

Nijmegen/Arnhem

De Waalsprinter blijft ook na de jaarwisseling rijden. Dat heeft het College van Bestuur van de Stadsregio Arnhem Nijmegen donderdag besloten.Daarnaast rijdt de Waalsprinter tijdens de avondspits een uur langer door (tot 19.00 uur) en komen er twee extra bussen bij.

Verder verandert de route en komen er meer haltes in het centrum bij. Tussen kerst en oud en nieuw rijdt de werkpendel naar Heijendaal niet. De winkelpendel naar het centrum wel. Deze blijft trouwens ook in het nieuwe jaar rijden.

Automobilisten kunnen voor € 2,00 hun auto parkeren op de bewaakte P+R Waalsprinter bij knooppunt Ressen en met een gratis pendelbus via de vrije busbaan snel verder naar Nijmegen-Centrum en Heijendaal.

In de spits vanaf 1 januari van 07.00 tot 09.00 uur en van 16.00 tot 19.00 uur, rijdt de Waalsprinter iedere 10 minuten. Van 09.00 tot 16.00 uur ieder kwartier.

Op koopavonden vertrekt de laatste winkelpendel omstreeks 21.30 uur vanuit het centrum richting P+R Waalsprinter; op zaterdagen en koopzondagen rijdt de winkelpendel tussen 11.00 en 18.00 uur iedere tien minuten naar het centrum en terug.

Na een veelbelovende start op 3 september is er nog steeds sprake van lichte groei van het gebruik van de Waalsprinter. Maandag, dinsdag en donderdag vervoert de Waalsprinter gemiddeld circa 190-200 reizigers in één richting.

De piek ligt tussen 07.45 en 08.30 uur. Bijna de helft van de reizigers die op P+R Waalsprinter instappen stapt al bij halte centrum uit. De rest rijdt door naar Heijendaal.

Met de inzet van 2 extra bussen verwacht de stadsregio dat klachten over te lang wachten en volle bussen vanaf 2 januari tot het verleden behoren.

In totaal rijden er vanaf de jaarwisseling zeven bussen op het traject, waarvan vier grote tijdens de ‘brede spits’ en drie 8-persoonsbusjes tijdens de daluren.
Provincie:
Tag(s):