woensdag, 19. september 2007 - 15:34

Meer capaciteit Delfzijl-Groningen en Nieuweschans-Groningen

Groningen

Reizigers die om 7.28 uur vanuit Loppersum of 7.40 vanuit Hoogezand met de trein richting Groningen reizen wordt dringend geadviseerd vanaf maandag gebruik te maken van de speciaal ingezette bus. Deze bussen rijden rechtstreeks naar het Centraal Station in Groningen waardoor de reistijd gelijk blijft.

Ook kunnen reizigers kiezen een trein eerder of later te nemen. Deze zijn minder druk. Vanaf de tweede helft van de volgende week worden op genoemd tijdstip langere treinen ingezet op de trajecten Delfzijl- Groningen en Nieuweschans – Groningen. Deze extra inzet is mogelijk omdat woensdag de laatste nieuwe treinen geleverd zijn.

De reizigersgroei op deze trajecten is sterk boven de landelijke trend. Hierdoor ontstaat soms ‘randstedelijke drukte’. Ook het autoverkeer naar de stad neemt nog steeds sterk toe in de spits. Dit kan voor meer mensen een reden zijn voor de trein te kiezen, wat mogelijk de oorzaak kan zijn voor de sterk gestegen drukte op genoemde trajecten.

Aan de hand van de ervaringen de komende weken wordt bezien of er op langere termijn nog meer oplossingen mogelijk zijn.

Dienstregeling extra bussen:
Loppersum- Groningen
Vertrek station Loppersum: 7.28 uur
Aankomst Centraal Station Groningen: 7.54 uur

Hoogezand – Groningen
Vertrek station hoogezand: 7.40 uur
Aankomst Centraal Station Groningen: 7.56 uur
Provincie:
Tag(s):