zaterdag, 20. oktober 2007 - 17:37

Meer dan 1200 uur bouwen met 100.000 steentjes

Zwolle

Zaterdagmorgen was dringen geblazen voor de deuren van de IJsselhallen in Zwolle waar tot en met dinsdag 23 oktober het grootste LEGO® spektakel ter wereld: LEGO WORLD gehouden wordt. Het evenement wordt voor de zevende keer gehouden en is groter dan ooit. Met ruim 55.000 tickets die over de toonbank vlogen is het evenement geheel uitverkocht.

De gekleurde bouwsteentjes bestaan dit jaar 50 jaar in Nederland en dat werd tijdens Legoword groots gevierd. Levensgrote bouwwerken als dinosaurussen, tijgers en een heuse Formule-1 wagen waren in de IJsselhallen te zien. Voor het bouwen van de Formule-1 wagen op ware grootte waren meer dan 100.000 legosteentjes nodig en het kostte de bouwers meer dan 12000 uur om hem af te maken.

Dappere bezoekers kunnen een kijkje nemen in de donkere onderwaterwereld van Bionicle, het verre heelal verkennen met Star Wars en Mars Mission en slechteriken verslaan met Expo-Force. Maar ook aan de bouwgrage meisjes is gedacht, voor de dames ontwierp het steentjes merk een waar sprookjesland van Lego Belville.

Met zoveel speelgoed bij elkaar is het voor de meeste ouders een grote uitdaging om hun kinderen aan het eind van de dag weer mee naar huis te krijgen..............
Provincie:
Tag(s):